Uw kabelboom bij MECS

Samen werken wij aan uw project.

Gespecialiseerd in maatwerk kabelbomen

Agrarisch/Landbouw

In deze zeer vooruitstrevende en innovatieve markt speelt MECS al jarenlang een belangrijke rol.

Voor onze klanten die agrarische of landbouw-machines produceren, maken wij de kabelbomen waarmee hun machines worden aangestuurd. Met ons ruime assortiment van waterdichte connectoren zijn wij in staat hoogwaardige verbindingen te leggen waar deze markt om vraagt. Bij MECS maken we gebruik van componenten van bewezen kwaliteit, deze componenten zijn heavy duty ontworpen om uitdagende omstandigheden te kunnen doorstaan.
Door onze samenwerkingen met hydrauliek partners komt het met regelmaat voor dat we bij MECS de complete elektrische aansturing ontwikkelen en assembleren, voor u als producent, indien gewenst kan dit op locatie.

Samen met ons gespecialiseerde team van engineers en monteurs komen wij uiteindelijk tot een duurzaam eindresultaat. Ook leveren wij de losse onderdelen, bijvoorbeeld brandstofmeters of koelwater sensoren maar ook zwaailampen en werk-verlichting en van camera systemen tot autoradio’s. Indien gewenst in sets verpakt, zo kunnen wij voor u een plug & play oplossing verzorgen.

Wilt u weten wat MECS u biedt? Neem gerust contact met ons op.

Sensoren voor de agrarische sector

Voor de agrarische markt heeft MECS een ruim assortiment aan sensoren. Bijvoorbeeld de Bedia ITS60 tank sensor voor dieselbrandstoffen en de ITS65 voor (hydrauliek)olie.

Deze sensor herkent automatisch wat voor soort dieselbrandstof er is en kalibreert zichzelf daarop.

 • Bio-Diesel
 • Diesel
 • Zomer/winterdiesel

De tanksensor ITS 60/65 kenmerkt zich door een bijzonder stabiel, maar licht mechanisch systeem speciaal ontworpen voor “Heavy Duty Applications”. De montageflens en meetbuis zijn gemaakt van gegoten aluminium.

Deze constructie maakt het inbrengen van tanksensoren tot 1200 mm lengte mogelijk, zonder extra ondersteuning op de tankbodem. De flensgat verdeling is compatibel met commercieel gebruikte tanksensoren. Het maximale meetbereik is 2300mm.

Toepassingen voor agrarische voertuigen

Assemblage van kabelbomen voor de agrarische sector

Zorgvuldig selecteert ons team alle componenten die benodigd zijn voor de productie van uw kabelboom aanvraag, waarna onze collega’s van de productie de kabelbomen en/of technische oplossingen gaan assembleren in onze werkplaats.

De kern van onze activiteiten bestaat uit het assembleren van (half)fabricaten voor onze klanten. Enkele productie processen van MECS;

 • Knippen en strippen van kabels
 • Codering van draad door middel van inkjet printing
 • Contacten aankrimpen door middel van speciaal afgestelde applicators
 • Solderen
 • Ultrasoon lassen

CONTACT

Heeft u een andere vraag met betrekking tot kabelbomen en of totaaloplossingen binnen de mechatronische, maritieme, industriële en/of agrarische sector? Ook hier is ons team bereid u te assisteren en samen gaan wij met u op zoek naar een passende oplossing.

Voor de meest uiteenlopende technische vragen omtrent kabelboom confectie kunt u bij het team van MECS terecht. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen ?

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

MECS

LEVERANCIER VAN KABELBOMEN IN VERSCHILLENDE SECTOREN.

 • AUTOMOTIVE
 • MARITIEM
 • AGRARISCH
 • INDUSTRIEEL

Kabelboomonderdelen nodig ?